Globe icon

EN

#PLACEHOLDER Aass logo
Header bilde

Vann

For å lage våre kvalitetsprodukter trenger vi rent, friskt og godt vann. Derfor er en av våre viktigste ressurser norsk vann fra den lokale vannkilden Glitre.

En øl består av ca. 97 % vann. Vannet vi benytter i bryggeriet kommer via Glitrevannverket i rør til fabrikken. Vannet vi mottar bruker vi til produksjon – samt til vask av anlegg og emballasje.

Glitre vannverket

Et viktig bærekraftsmål for oss, er å bruke så lite vann som mulig i produksjonen. Da må vi sørge for å ta godt vare på ressursen slik at minimalt av vannet går til spille underveis.

Kontinuerlig fokus på forbedring

Siden 2010 har vi redusert vannforbruket med 35 % pr. produserte liter brygg. Det har vi klart blant annet gjennom å investere i nytt brygghus, ved å bytte ut tappelinjer med gjenbruksemballasje og fokus på prosessoptimaliseringer. Vi har fortsatt potensiale til å bli enda bedre på å ta vare på vannressursen fra Glitre. Derfor jobber vi kontinuerlig med å optimalisere produksjonen, slik at vi kan nå målet vårt om å redusere vannforbruket pr. liter produsert innen 2025.

Våre bærekraftsmål for vann:

  • 100% lokalt og rent vann
  • Redusere vannforbruket pr liter produsert ned 10% innen 2025
Kortbilde

Emballasje

Les mer
Kortbilde

Plast

Les mer
Kortbilde

Råvarer

Les mer
Kortbilde

Kvalitet og kontroll

Les mer
Kortbilde

Samarbeid med landbruket

Les mer
Kortbilde

Energi

Les mer
Kortbilde

Transport

Les mer