Globe icon

EN

#PLACEHOLDER Aass logo

En stolt historie

Aass Bryggeri er Norges eldste bryggeri og ble etablert i 1834, da det aller første ølet ble tappet. Noen år senere overtok Paul Lauritz Aass driften av bryggeriet, og siden har lederskapet av bryggeriet gått videre fra generasjon til generasjon i Aass-familien. 

I dag er Aass Bryggeri en moderne industribedrift som drives av familiens femte generasjon; Christian August K. Aass. Vi er om lag 100 ansatte og holder til sentralt i Drammen sentrum, på samme sted hvor den opprinnelige bryggeri-virksomheten startet. Selv om bryggeriet har tilpasset seg endringer i samfunnet i mange år, men noe har likevel stått fast: Ølbrygging handler om malt, vann, humle, gjær og kvalitet.

Bilde

En kø av ølkjørere i Ole Steens gate i Drammen.

Bilde

Generasjoner

Les mer

Med stor kjærlighet for øl-brygging

Øl er en del av vårt DNA og hvert av våre om lag 25 ulike brygg er nøye sammensatt av de beste råvarer for å oppnå nettopp den smaken og opplevelsen som vi på forhånd har ønsket oss. Våre produkter og all produktutvikling er tuftet på vår stolte historie, lange tradisjoner, sterke kultur, kvalitetsfokus og innovasjonslyst. Vårt mål er at all vår erfaring og glede for øl og drikke skal kjennes på smaken.

Bilde

Magiske råvarer

Gode råvarer er grunnlaget for et godt brygg, derfor er vi opptatt av alt alle våre råvarer holder utsøkt kvalitet.

Aass Bryggeri produserer i hovedsak øl. Råvarene vi bruker er naturprodukter.

For å brygge øl bruker vi vann, humle, malt og gjær. En øl består av ca. 97 % vann. Vannet vi benytter er rent friskt vann fra den lokale vannkilden Glitre. Det kommer kortreist i rør rett til fabrikken.

bilde
Bilde

Råvarer

Gode råvarer er grunnlaget for et godt brygg

Les mer
Bilde

Historien

Les om hvordan fem generasjoner i familien har satt sitt preg på bryggeriet opp igjennom historien

Les mer
Bilde

Ølbrygging

Slik lager vi det gode AASS-ølet

Les mer
Bilde