
Øl og temperatur
Visste du at hvilken temperatur ølet har når det drikkes, har mye å si for hvilke aromaer og smaker som kommer frem i ølet? Her er våre tips til riktig temperatur på ølet.

En enkel regel å forholde seg til er at lyse øl gjerne drikkes på lavere temperatur enn mørke øl. Øl med lavere alkoholprosent drikkes gjerne med lavere temperatur enn øl med høyere alkoholprosent. I prinsippet er det anbefalt å gå opp en grad per prosentpoeng alkoholvolum over 4,7%
Her er våre anbefalte serveringstemperaturer for øl fra Aass Bryggeri:
• Lyse øl inntil 4,7% volum alkohol som Pilsner, Fatøl og Sommerøl: 4-6 grader
• Gyllne øl inntil 4,7% volum alkohol som Classic og IPA: 6-8 grader
• Mørke øl inntil 4,7% volum alkohol som Bayer og Juleøl: 8-10 grader
• Lyse sterkøl: fra 6 grader
• Mørke sterkøl: fra 10 grader
På baksiden av våre ølbokser finner du vår anbefaling til serveringstemperatur.