Globe icon

EN

#PLACEHOLDER Aass logo
Header bilde

Årets unge spiller 2023

Aass Bryggeri har vært stolt samarbeidspartner av Strømsgodset i 30 år og har siden 2016 delt ut prisen for årets unge spiller. I 2023 gikk denne prisen til Jonas Torrissen Therkelsen.

Aass Bryggeri hyllet Årets unge spiller i Strømsgodset

Å dele ut prisen for årets unge spiller i Strømsgodset er en tradisjon Aass Bryggeri er stol av. Den prestisjetunge utmerkelsen går til den talentfulle spilleren som har utmerket seg og vist betydelig framgang i A-stallen gjennom hele sesongen.

I år gikk den ettertraktede prisen til den lovende Jonas Torrissen Therkelsen. Før avspark i serieavslutningen mot Brann forrige helg mottok Jonas prisen, sammen med en sjekk på 20.000,- fra Aass Bryggeri. Prisen ble delt ut av Aass Bryggeris markedsfører Carl-Henrik K. Mannsaaker-Nilsen.

Ovenfor Strømsgodset uttrykket Jonas Therkelsen sin takknemlighet for prisen etter kampen mot Brann.
- "Det er en hyggelig bekreftelse å få. Det er mange gode spillere som har fått denne prisen før meg, så jeg er takknemlig og stolt over å få denne anerkjennelsen."

Han rettet en stor takk til klubben, støtteapparatet og lagkameratene, og understreket det gode utviklingsmiljøet i Strømsgodset som en sentral faktor for hans personlige vekst gjennom sesongen.

"Jeg gleder meg til å komme på trening hver dag, og alt er tilrettelagt for at det skal være lett å utvikle seg," sa Therkelsen, og fremhevet både treningsarbeidet og maten som serveres som bidrar til spillerens utvikling.

Videre roste han kulturen i spillergruppa som en avgjørende faktor for hans egen fremgang. "De etablerte spillerne 'pusher' meg og stiller krav. Det nytter aldri å spille på 80% på trening, og da blir man satt på plass. Det setter jeg pris på," la han til.

bilde

Stjerneskuddet på banen:

Jonas Therkelsen debuterte i Eliteserien og signerte sin første proffkontrakt i oktober i fjor. I årets sesong har den unge midtbanespilleren markert seg ved å være på banen i imponerende 29 av 34 kamper.

Dette betyr at kun fem andre spillere, Viljar Myhra, Gustav Valsvik, Fredrik Kristensen Dahl, Herman Stengel og Marcus Mehnert, kan skilte med flere kamper for Strømsgodset enn Jonas Therkelsen i 2023.

Med ti opptredener i startelleveren, åtte av dem i Eliteserien, har Therkelsen virkelig satt sitt preg på laget. Han spilte fra start i viktige kamper som 1-0-seieren borte mot Tromsø, 3-1-seieren borte mot Rosenborg og 3-0-seieren hjemme mot Brann i den avsluttende delen av sesongen.

Målrettet mot fremtiden:

Etter å ha opplevd en betydelig økning i spilletid sammenlignet med forrige sesong, ser Therkelsen nå frem mot 2024-sesongen med ambisjoner om å ta enda større steg og bidra mer på målfronten.

"Jeg vet jeg har mer å gi, og neste sesong skal jeg bidra med flere målpoeng," avsluttet han.

Aass Bryggeri gratulerer stolt Jonas Torrissen Therkelsen med prisen som årets unge spiller i Strømsgodset!

Vinnere av prisen år for år:

  • 2016: Tokmac Nguen
  • 2017: Andreas Hoven
  • 2018: Morten Sætra
  • 2019: Johan Hove
  • 2020: Sondre Fosnæss Hanssen
  • 2021: Tobias Fjeld Gulliksen
  • 2022: Albert Palmberg Thorsen
  • 2023: Jonas Torrissen Therkelsen