Header bilde

Anita Stenberg skriver ny norsk historie!

Aass bryggeri er stolt sponsor av banesyklisten Anita Stenberg, som nå har gjort det igjen! EM i banesykling gikk av stabelen i Grenchen, Sveits 8.-12.februar i år, hvor Anita drømte om å kapre en ny Europamester-tittel.

bilde

I løpet av uken deltok Anita på 3 konkurranser: Poengløp, Omnium og Scratch, hvor hun er regjerende europamester. Anita forteller selv om de ulike konkurransene:

Selve mesterskapet startet litt med stang ut i scratch, hvor jeg gjerne ville vise at jeg hører hjemme i topp 3. Et brudd på to fikk gå når det manglet 7-8 runder til mål, og alle forventet at jeg skulle lukke det ned. Det gjorde jeg ikke umiddelbart, og når jeg tok initiativet, var det for sent. Jeg fikk ikke hentet inn de to rytterne i brudd, og endte på en litt bitter 8.plass.

Etter en fridag, var det tid for omnium! Omnium er alltid en utfordrende og lang dag, med 4 harde konkurranser. Omnium startet godt, og halvveis i konkurransen lå jeg an til en 5. plass. Dessverre fikk jeg litt stang-ut i eliminasjon, og klarte ikke helt å hente meg inn i poengløpet. Endte derfor på en litt sur 8.plass, da jeg hadde drømt om å komme i topp 5.

Siste sjanse for opptur var poengløpet. Poengløpet var det helt perfekte løpet! Helt fra start hadde jeg kontroll, overblikk og selvsikkerhet. Det var rett og slett et løp tatt direkte ut av læreboka. Man vet aldri hva som kan skje underveis, men det var aldri tvil om at jeg dominerte løpet og at seieren var i min hule hånd om jeg fortsatte å spille mine kort korrekt. Med en klar og overlegen seier, vant jeg poengløpet med 56 poeng, hele 12 poeng foran sølvvinneren! Dermed kan jeg ikle meg de Europeiske stjernene enda et år!

Vi gratulerer Anita som europamester i poengløp! Det er mektig imponerende at dette er hennes andre europeiske tittel, bare ½ år etter hennes første.