Globe icon

EN

#PLACEHOLDER Aass logo
Header bilde

Aass Bryggeri reduserer 4,5 tonn plast

I Aass Bryggeri jobber vi kontinuerlig med å bli mer bærekraftige. Både gjennom bærekraftig produksjon, bærekraftige produkter og bærekraftig emballasje på våre produkter. Fra 3. juni i 2024 fjerner vi plasthankene fra våre emballasjer. Dette bidrar til med å redusere 4,5 tonn plast årlig på våre emballasjer.

Forpliktet til vårt plastløfte

Siden 2021 har Aass Bryggeri tatt del i Grønt Punkt sitt plastløfte. Med plastløfte forplikter vi oss til å rapportere tiltak og resultater. Målet er å redusere vår plastbruk og plasten vi benytter i vår emballasje består av minst 50 % resirkulert plast. Ved å fjerne plasthanken på vår emballasje bidrar vi altså med å redusere vår plastbruk med ytterligere 4,5 tonn. 

bilde

Bra for forbrukeren, bra for Aass og bra for miljøet!

De siste 3-4 årene har prisen for plastposer i butikkene nærmest tredoblet seg, og vi ser at forbrukeren i større grad benytter seg av handlenett og lignende når de handler i butikkene. Det er et tydelig signal om at forbrukeren har fått en økt bevissthet rundt unødvendig plast så lenge plasten ikke har en avgjørende praktisk betydning for produktet. Det er derfor naturlig at vi i Aass følger med og fjerner plasthanken på vår emballasje.

Det å fjerne plasthanken på våre emballasjer har dessuten positiv innvirkning på produksjonstiden ved tapping og forpakning. Og sånn sett kan vi si at dette tiltaket er positivt både for forbrukeren, for Aass Bryggeri og ikke minst positivt for miljøet.

Les mer om emballasje og plast

Header bilde

Emballasje

Les mer
Header bilde

Plast

Les mer